hızma iltihabı / burun hızma iltihabı -

Hızma Iltihabı

hızma iltihabı

kaynağı değiştir]

Yüz pirsingleri[değiştir Pıano Jewellery

PANİK YAPMAYIN!

İlk delimden sonra uygulama yapılan alan çerçevesinde kanama ve/veya morarma olması gayet normal bir durumdur. İyileşme sürecinde kaşıntı piercing’in üzerinde bir miktar kabuk oluşacak beyazımsı-sarı bir sıvının salgılanması yaşanabilecek bir durumdur.

Piercing’iniz dışarıdan iyileşmiş gibi görünebilir. Bunun nedeni cildin dışarıdan iyileşmesidir. ama deri altı, deri üstüne göre daha geç iyileşir. Sabırlı olun ve tüm iyileşme sürecinde size önerilen bakım talimatları ile bakım ve temizliğinizi yapmaya devam edin.

Delim işlemi bittikten uzun bir süre sonra hatta birkaç yıl içinde piercing’inizi çıkardığınızda çok kısa bir süre içinde deliğiniz küçülüp kapanabilir. Bu kişiden kişiye göre değişir. Çok uzun bir süre piercing’inizi çıkartmamanızı öneririz.

KAÇINILMASI GEREKENLER

Antibiyotikli kremleri önermediğimiz sürece kullanmayınız çünkü antibiyotikler gerekli hava sirkülasyonunu önlediği için iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Alkol hidrojen peroksit veya triklosan içeren sabunlarla temizlik yapmaktan kaçının.

Size önerilen ürünler dışında başka ürünler kullanmaktan kaçının. Bunlar iyileşme süresini uzatabilir ve yara bakımı için uygun değildir.

Aşırı temizlemekten kaçının piercing’iniz tahriş edebilir ve iyileşme süresini uzatabilir.

Uygulamadan sonra hamam, havuz jakuzi vb. gibi hijyenik olmayan su kaynaklarından kaçının.

Kozmetik ürünleri, losyonlar ve spreyler dahil olmak üzere piercing’in çevresinde kullanacağınız tüm güzellik ve kişisel bakım ürünlerinden kaçının.

Yeni piercing’inizi temizlemek basit bir konudur ve önerilen talimatları yerine getirirseniz hızlı ve ağrısız bir iyileşme süreci yaşarsınız.

PIERCING BAKIMI NASIL YAPILIR?

Piercing işleminden sonraki ilk 2 ay yeni piercingler için oldukça hassas bir dönemdir. Piercing bakımı için sadece piercing bakım solüsyonu (serum fizyolojik) kullanılmalıdır.  Bu dönemde düzenli olarak kullanılması gereken piercing bakım solüsyonu, 2 ay sonunda da yara tamamen iyileşene dek bakım amaçlı kullanılmalıdır. Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.

PIERCING BAKIM SOLÜSYONU NASIL KULLANILIR?

Solüsyonun kapağını kırarak kulak çubuğuna damlatıp bölgeyi temizleyebilirsiniz. Kulak çubuğunu solüsyonla iyice ıslattığınızdan emin olmalısınız. İyice ıslanmamış olan kulak çubuklarının tüyleri piercinge takılarak bölgede kalabilir.

PIERCING İYİLEŞME SÜRECİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

İlk delimde bölge şişebileceğinden daha uzun barlı bir takı tercih edilir. Bu süreçte bölgenin üstüne yatmamalısınız. Üzerine uyuduğunuz takı uzun barı yüzünden yamulacağından, yaranın açısı da bozularak iyileşmeyi zorlaştırır, hatta bazen imkansız hale getirir. Piercingin temas edeceği tüm yüzeyleri (çarşaflar, yastık kılıfları vb.) düzenli olarak değiştirmelisiniz. Evcil hayvanlrarınızla uyumamalısınız. Yeni piercinglerinizi alabilecekleri tüm darbelere karşı korumanız gerekiyor. Piercinge baskı yapacak kulaklıkları kısaltma işlemi (tüm şişlik/hassaslık geçtiğinde uzun takınızın kısasıyla değiştirilmesi) yapılana dek takmamalısınız.

PIERCING YAPTIRDIKTAN SONRA NE ZAMAN SONRA DUŞ ALINABİLİR?

İşlemden sonraki gün duş alabilirsiniz. Duştan çıkmadan önce bölgeyi suyla iyice durulayın. Sabun, şampuan, duş jeli gibi şeylerin bölgede kalmadığına emin olun. Duştan çıktığınızda bölgeyi steril gazlı bez ile hassasça kurulayın, ıslaklık kalmadığından emin olun.

PIERCING HAREKET ETTİRİLMELİ MİDİR?

Piercinginiz etinize yapışmaz bu sebeple piercinginizi hareket ettirmeyin, döndürmeyin ya da çıkarıp yeniden takmayın. Tamamen doğal olan akıntılar, bölgede kuruduklarında takı hareket etmeyebilir. Bu durumda takının etinize yapıştığını düşünebilirsiniz fakat serum fizyolojik ile bölgeyi ıslatarak kuruluğu hassasça bölgeden alırsanız bu durumdan kurtulabilirsiniz.

TAVSİYE İPUÇLARI

Piercing’i bedeninizde herhangi bir alerjik reaksiyon göstermedikçe çıkarmayınız. Eğer piercing’inizi değiştirmek isterseniz piercer’ınız ile iletişime geçiniz.

Tıbbi bir işlem gerekiyorsa piercing’inizi çıkarmak için piercer’ınız ile iletişime geçiniz.

Piercing’inizi çıkarmak istediğinizde piercer’ınızdan destek isteyiniz ve deliğiniz kapanana kadar gerekli bakımı yapınız.

Piercing’inizin enfekte olduğundan şüpheleniyorsanız enfeksiyonun drenajını sağlamak için piercing’i çıkarmayınız. Eğer çıkarırsanız yüzey hücreleri kapanacağından enfeksiyon içeride kalır ve apse olabilir. Eğer enfekte olduğunu düşünüyorsanız piercer’ınız ile iletişime geçiniz.

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi?

Haberin Devamı

Kulak memesi en uygun yer. Mesafe kısa, kıkırdak, kas damar yok.

Kulağın üst kenarı, mesafe çok kısa ama içinde kıkırdak var. Kıkırdağın içinden derinin ilerlemesi kolay değil. Ağrılı olacağı da muhtemel.

Kaş, güvenli yer ama mesafe uzun, kolay iyileşmez.

Göbek deliğinin üstündeki deri katlantısı kulak memesi gibidir. Güvenli ve mesafe kısa.

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi

Burun kanadı yağ bezlerinin yoğun olduğu bir bölge. Tam ortada kıkırdak yok ama mesafe kısa. Yara kolay iyileşmez. Burun ortası bile halka için daha uygun. Kıkırdak yok ve mesafe çok kısa.

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi

Bu hafta hızması olan bir burun ameliyat ettim. Hızmayı burun kanadı kıkırdağın içinden geçirmişler. Ameliyat sırasında o bölgede yapışıklık ve şişlik vardı. O manzarayı gördükten sonra bu konudaki fikrim iyice netleşti.

Burun kanadına hızma tehlikeli olabilir.

Dil ise asla iyileşmeyecek bir bölge. Dil içinde kalın bir kas var. Orta hattın hemen yanında kalın damar ve sinirler var. Bir enfeksiyon olursa ki nadir değil, hafta yemek yiyemezsiniz. Ağız içi vucudumuzda en çok bakteri bulunduran bölgelerden birisi. Dile piercing son derece tehlikeli.

Haberin Devamı

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi

Meme başı ise ağrısını geçtim süt bezlerinin kanallarına zarar. Meme başına çok sayıda süt bezi kanalı açılıyor. Memenin derininden uca doğru giden süt kanallarına yatay bir piercingle delmek bence yanlış. Normal bir meme başı bile süt verirken tahriş olmaya açıkken neden piercing ile bu tehlikeyi artırasınız?

- Ne kaldı geriye? :)

- Evet kulak memesi, göbek ve burun ortası en güvenli yerler.

- Küpeye karşı mısınız?

- Hayır, sol kulak memem de delik var, sağa da taktırmak üzereyim. Kulak üst kenar da hoşuma gidiyor ama kıkırdak nedeniyle korkuyorum.

***

ŞEHİR ADABI

Bisiklet ile en sağdan çok yavaş gidiyorum. Fasılalı yanan led lambam var arka tarfta. Bir taksi zınk diye önüme kırdı, kaldırıma sıfır durdu. Kaldırıma sıkışıp bacağını kırmamak için fren.

- Hocam, yuh…

-Ne oldu

Haberin Devamı

- Önüme kırıp beni sıkıştırdın :(

- Kusura bakma fark etmedim.

-Taksiden bir genç kız indi.

- Ne oldu?

- Beni eziyordu!

- Görmemiştir kusura bakmayın.

-Kimin tarafındasın?

Bu görmedik kusura bakmayın çok moda oldu. Beni görmemek için kör olmanız lazım. Doğrusu görmezden geldiniz.

Avrupa’da yaya ve bisikletlinin geçiş üstünlüğü vardır. Bir araba bisiklete, motorsiklete çarptı mı, Araba şöförü her durumda suçlu. Görmek zorundasın.

Taksi şoförlerinin kabalığına alışmak istemiyorum bununla beraber taksilere binen herkese ricam, şöför kornayla müzik yaparsa, kadınlara küfür ederse, kendini pistte sanarsa, yayaları, bisikletleri sıkıştırırsa lütfen kibarca uyarın. Müzakere tekniklerini uygulayın. Şöyle deyin.

Haberin Devamı

Bu yaptığınız kibar bir adama yakışır mı? Bisikletlinin hayatını tehlikeye atmadınız mı? Motorcu, az kalsın sizin yüzünüzden ölüyordu değil mi?

Güzel bir hafta dilerim. 

#Piercing#Piercing Zararlı Mı#Piercing Tehlikeli Mi

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Tecrübeliden piercing sorularına cevaplar!

Sol kulağıma 9, sağ kulağıma 5, çeneme 1 piercing yaptırdım. Son denemem göbek piercing’i. Piercing yaptırmayı düşünenlerin aklındaki soruları, kendi deneyimlerimle cevaplamadan önce şunu söylemek isterim: Bu beden sizin, keyfini çıkarın!


Piercing yaptırırken canınız acıyor mu?

Piercing yapılacak bölge, soğutucu veya bazı pomatlarla kısmen uyuşturuluyor. Bu yüzden acı seviyesi ve iyileşme süresi bünyeden bünyeye değişiyor. Ayrıca her piercing’in iyileşme süresi farklı.


Piercing’in enfeksiyon riski var mı?

Steril ortamlarda yapılan piercing enfeksiyonlara yol açmaz. Ama yanlış bölge delinirse damar ve doku zedelenmesi olabilir. Tek yapmanız gereken, piercing’inizin bakımını dört dörtlük uygulamak.





İlk delim işlemi sırasında hangi metaller tercih edilmeli?

İlk yapılan piercing cerrahi çelik, titanyum, niyobyum veya altın olmalı.


Piercing bakımı nasıl yapılır?

Delinen bölgeye göre her piercing’in kendine özgü ismi vardır. Ama genel olarak her piercing’in bakımı aynıdır. Günde üç defa antibakteriyel sabun ile o bölgeyi yıkayıp iyice kurulamalı, ardından piercing’i yapan kişinin size tavsiye ettiği antibiyotik içeren kremi sürmelisiniz. Çene ve ağız piercing’lerinde ekstra gargara kullanılıyor. Bakımını düzgün yaptığınız takdirde piercing’iniz ortalama 3 hafta sonra iyileşiyor.



Piercing yaptıranlar nelere dikkat etmeli?

Piercing yapılan bölgeyi baskı ve darbeden korumalı, iyileşene kadar takıyı çıkarmamalısınız. Piercing’inizin giyip çıkarırken giysilerinize takılmamasına özen göstermelisiniz.




Piercing nerede yaptırılmalı?

Piercing yaptırdığım kişiler, sertifikalı ve steril ürünler kullanan, steril ortamda çalışan kişiler. Delme işlemi sırasında kullanılan iğneler tek kullanımlık olmalı ve gözünüzün önünde sterilize edilmeli.

Piercing yaptırdıktan hemen sonra banyo yapabilir miyim?

Piercing yaptırdıktan hemen sonra banyo yapabilirsiniz. Mikrop kapma riski yüksek olduğundan denize ve havuza ilk 1 hafta girmeseniz iyi olur. Piercing yaptırmaya karar verdiyseniz tatil planınızı buna göre ayarlayın.


Yazı: Merve Kaya

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası